AnasayfaKurumsalBlogDuyurularİletişim

İngilizce'yi Nasıl Konuşabilirsiniz?

İngilizce'yi Nasıl Konuşabilirsiniz?

Eğitim hayatınız boyunca İngilizce eğitimi almış olabilirsiniz ve hala kendinizi İngilizce konuşma konusunda yetkin hissetmiyor olabilirsiniz. Bunun birçok sebebi olabilir. Örneğin, İngilizcenizi geliştirmek için yeterli zaman ayıramıyor olabilirsiniz ya da iyi İngilizce gramer bilgisine sahip olmanıza rağmen İngilizce konuşurken hata yapmaktan ve kendinizi iyi ifade edememekten korkuyor olabilirsiniz. Bunlar oldukça olağan sebeplerdir. Fakat bunların üstesinden kolayca gelebilirsiniz.

Öncelikle öğrenme süresinin uzun olması sizi endişelendirmesin hatta tadını çıkarın!  

İngilizce yeni bilgiler öğrenerek düzenli bir şekilde çalıştığınızda başladığınız noktadan ne kadar ileriye gittiğinizi siz de fark edeceksiniz. İngilizce konuşmak için ihtiyacınız olabilecek 3 tüyoyu okuyabilirsiniz!

 

1. Motivasyonunuzu yüksek tutun

Öncelikle motivasyonunuzu kaybetmemelisiniz. Neden İngilizce konuşmak istiyorsunuz? İngilizce konuşmanızın hayatınıza etkilerini düşünün. Kariyeriniz için mi? Toplantılarda kendinizi İngilizce olarak ifade edebilmek amacıyla veya yurt dışı iş seyahatlerinde tek başınıza şirketinizi temsil etmek istediğiniz için İngilizce konuşmak istiyor olabilirsiniz.

Yurt dışı seyahatlerinizde birine ihtiyaç duymadan özgürce gezebilmek istiyor olabilirsiniz ya da farklı kültürden insanlarla tanışmak hoşunuza gittiği için İngilizce konuşmak gibi bir hedefiniz olabilir. Hangi amaç için İngilizce konuşmak istediğinizi kendinize sürekli hatırlatın.

 

 2. Düzenli çalışın

Günün belirli bir zamanını sadece İngilizceye çalışarak geçirebilirsiniz. Örneğin, yemekten sonraki 1 saatinizi tamamen İngilizceye odaklanarak değerlendirebilirsiniz. İngilizce kelimeler, deyimler veya cümle yapıları öğrenebilirsiniz. Bir günde, üç İngilizce gramer kuralı ya da 100 sözcük öğrenmek için kendinizi zorlamanızı önermiyoruz. Bu yüzden, sistemli bir şekilde İngilizce çalışmalısınız. Programlı bir şekilde çalışırsanız ilerlediğinizi siz de göreceksiniz.

 

3. İngilizce konuşma pratiği yapın.

İngilizce için kendinize zaman ayırın. Düzenli İngilizce konuşma pratiği yapın. Gününüzün nasıl geçtiğini, arkadaşlarınız hakkında ne düşündüğünüzü ya da sevdiğiniz şarkıcının yeni albümünü ne kadar beğendiğinizi İngilizce konuşarak anlatmayı deneyebilirsiniz.

Her zaman sizinle İngilizce konuşacak birini bulamayabilirsiniz. Bu yüzden, tek başınıza konuşmayı deneyin. Bazı noktalarda takılabilirsiniz, bu çok normal bir durum çünkü İngilizce ana diliniz değil.

Örneğin, bir arkadaşınızla gün içinde tartıştınız ve arkadaşınız kapıyı çarpıp çıktı. Siz de kendinizi çok kötü hissettiniz. Bu olayı nasıl anlatırsınız? Kapıyı kapatmanın İngilizcesi “shut the door” fakat siz kapıyı çarptı demek istiyorsunuz. Bu nedenle sözlüğe bakıp “slam the door” diyerek bunu söyleyebileceğinizi öğreniyorsunuz.

Öğrendiğiniz bu yeni sözcüğü de cümle içinde kullanırsanız hafızanızda daha uzun süre kalacaktır. Mesela, kapıyı çarpıp evden ayrılınca gerçekten kötü hissettim demek istiyorsunuz. Nasıl ifade edersiniz? “when she slammed the door and left the home, i felt really bad.” diyebilirsiniz.

İngilizce düşünün, kendinizi İngilizce konuşmak için zorlayın. Her seferinde üstüne ekleyin. Daha fazla anlatmayı deneyin. Her zaman gününüzün nasıl geçtiğini düşünmek sıkıcı olabilir, çocukluk anılarınızı anlatmayı deneyin. Geçmiş zaman kullanarak hikâyelerinizi anlatabilirsiniz. Ya da hayallerinizden, pişmanlıklarınızdan bahsedebilirsiniz. Kısacası konuşmak istediğiniz her şeyi İngilizce anlatabilirsiniz. Başladığınız noktadan ileri gitmek istiyorsanız bunun için çaba göstermelisiniz.

 

İngilizce konuşmak istiyorsanız, Konuşma Kulübü’nün 8 kişilik sınıflarına katılabilirsiniz. CEFR kriterlerini baz alan müfredatıyla eğitim veren İngilizce kursu olan Konuşma Kulübü’nde ilk dersten itibaren her ders İngilizce konuşursunuz. Eğitmen kadrosu, üniversitelerin İngilizce öğretmenliğinden mezun, konusunda uzman öğretmenlerinden oluşmaktadır. Öğretmenlerimiz, İngilizce konuşmak için sizi motive ederler. Hata yapmaktan korkmadan İngilizce konuşmanız için sizi teşvik ederler. Güncel konular hakkında konuştuğunuz sınıflarda 102 saat İngilizce konuşma eğitimi alabilirsiniz.